Svatej Pepík zdraví pivánkem:)

Největším zážitkem bylo překročení hranic. Nejprve zaplatíte dolar za opuštění Panamy a dostanete razítko a samolepku do pasu, pak své zavazadla vyložíte na stůl, kde si je pán buď prohlídne nebo pokud vypadáte důvěryhodně jako my dva, mávne rukou. Zavazadlo dáte do autobusu a jdete pěšky zhruba sto metrů někam dopředu, kam vám všichni prodavači na ulici ukazují. Tam opět vystojíte frontu, tentokrát, abyste dostali razítko do pasu, že vstupujete do Kostariky. Kupodivu nic neplatíte. S vítězným pocitem, že už to máte za sebou, zjistíte, že musíte své zavazadlo znovu vzít z autobusu (který aspoň přejel blíže) a opět je vystavit pánovi, tentokrát z té kostarické strany. Pan řidič, ale již dost spěchá, protože jsme na hranicích strávili už téměř 2 hodiny a tak i celníci zavazadla moc neřeší a pokud nemáte kufr, který se snadno otevře a zavře, tak vás opět nechají být. Vzhledem k sousední Kolumbii se není čemu divit, ale člověk by aspoň čekal vycvičeného psa očuchávajícího zavazadla, než namátkou kontrolované kufry.

Každopádně do San José jsme nakonec po několika hodinách dojeli a taxíkem za 1000 colónů (2 dolary) se dopravili do hostelu. Cena hostelu je 10 dolarů na noc. Dobrá zpráva je, že tu není velké vedro. Takže se snad i vyspíme. Fotku jsme museli už kvůli názvu pivka pořídit, resp. vyfotil nás recepční (podle toho taky vypadá), ale myslím, že pro představu jak se sláva našich pivních trubek rozšířila do světa plně postačí:)

3 Responses to “Svatej Pepík zdraví pivánkem:)”

  1. hejbi napsal:

    parada……; tesim se na nove zazitky tady na blogu ;-)

  2. teta napsal:

    Zrovna jsme s R. dopili tu opravdickou; je zrovna na sleve – plechovka 500 ml za pouhe Cad$ 2.35!!! Makali jsme i kdyz je tu dnes v Po (15. 2.) novy svatek "Family Day". Bibi nas uz vyhlizela venku na verande brrrrr. Ceska rychlobruslarka vcera vyhrala zlatou. Tak se mejte fajn!

  3. Socan napsal:

    Chudaci… Zitra, az si skocim z prace na obed, dam si orosenou Plzen a vzpomenu si na vas. Drzte se. Takhle trpet.