Fotky z Boquete

Boquete

Konečně jsme udělali pár fotek našeho „horského“ Boquete, abyste měli představu jak vypadá klasické panamské městečko umístěné těsně pod vulkánem. Město má cca 15 tis. obyvatel a protéká jím řeka Río Caldera, která je velice vyhledávaná raftingovými nadšenci. Ve městě je kolem 52 restaurací a na každém rohu je obchod s potravinami a zeleninou. Nabídka není tak rozsáhlá, ale dá se z toho vyžít. Cenově jsou levné místní potraviny, jako je rýže, cukr, ananasy (1$), melouny (2$), manga a papayi dosahují obrovských rozměrů. Dražší jsou například dovážená jablka. Mléko mají skoro stejně dobré jako doma. Chleba jsem zatím nesehnala, v nabídce jsou klasické toastové sladké nepoživatelné rádoby chleby. Sýrů také nemají mnoho, dovážené jsou celkem drahé. Takže stále řeším problém jak vyrobit česnekovou pomazánku:)

Dvě hlavní ulice ve městě
Boquete

Boquete

Co se týče alkoholu, tak mladí asi nejvíce pijí místní bílý rum. Už jsme si z něj dělali Piňu Coladu a nebylo to vůbec špatné. Piva mají dostatek, ale chuťově to samozřejmě není pivo, jenom se mu lehce podobá. Jára asi nejvíce oceňuje dostupnost čerstvých mořských plodů, hlavně růžovoučkých krevet (půl kila vyjde na 50 Kč).

Místní radnice
Radnice

Zatím se stále učím zorientovat se v nabídce jídel, takže až budu mít jistotu co je z čeho, vyfotím a napíšu. Včera jsme si koupili „zelené banány“ alias platanos, které jsou tady brány jako zelenina a servírují se jako příloha k jídlu. Většinou se smaží se skořicí a jsou tedy sladké, ale mohou se taky smažit jako naše bramborové lupínky. Pokud se nám podaří si je připravit, napíšu o našem úspěchu.

Autobusový terminál
Autobusový terminál

Vulkán Barú střežící městečko
Vulkán Barú

One Response to “Fotky z Boquete”

  1. teta napsal:

    Zajimave, a co jedi ti americti duchodci? Je tam nejaka europska (nejlepe nemecka ci francouzska) pekarna ci kejkarna/kavarna? Tak jezte kolace (nebo tortillas) kdyz neni poradnej chleba. Jablek se pak najite v Kanade.